Egy hostel Tokióban, ahol az olvasás kötelező

A Book and Bed egy olyan kellemes és nyugodt hely,melyet nem könnyű ott hagyni. Lényege, hogy a kollégiumi légkörre hasonlító szobákban rengeteg könyv található, melyekből kötelező választani.

 

Japán és angol nyelvű olvasnivalók is találhatóak itt, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ezután nem kell mást tenni, csak befeküdni az egyik kényelmes, de nem alváshoz kitalált ágyba, és végigolvasni az éjszakát.

A hostel egyenlőre 30 férőhellyel rendelkezik, de folyamatos a teltház, tehát érdemes előre helyet foglalni. Természetesen többféle szobaelrendezésből lehet választani, és tisztálkodásra is van lehetőség a közös fürdőszobákban.

 

A hely lényege tehát nem a meleg paplanban és puha párnán való elalvás, wellnessben való kikapcsolódás vagy aktív programok kínálata. A hostel olyan élményt nyújt, melyet máshol nem kaphat meg az ember, hiszen a könyvolvasás sajnos már nem sokak számára jelent értéket. Itt  azonban megtapasztalhatja az ember, hogy milyen egy jó könyv, vagy képregény és nyugodt, csendes körülmények között tudja átadni magát a képzeletnek.