6 csodás kastély és vár Angliában

Angliában körülbelül a 11. és 18. század között épültek kastélyok, védelmi célból. Manapság népszerű turistacélpontok ezek a mesébe illő épületek. Cikkünkben 6 gyönyörű épületet mutatunk be, melyeket érdemes útba ejteni.
6 csodás kastély és vár Angliában

A rengeteg nyelviskolai angol után életben is gyakorolnál? Kirándulj Angliába, s fedezz fel csodás kastélyokat és várakat. Cikkünkben 6 tippet adunk!

1. Windsor

II. Erzsébet ma is sok időt tölt itt, hiszen az épület a királynő egyik hivatalos rezidenciája. Először Hódító Vilmos kezdett el építkezni ezen a helyen, majd a későbbi uralkodók folyamatosan bővítették. A későbbiekben pedig modernizálták is. Túlélte a történelem viszontagságait, például a polgárháborút és a tűzvészt.

Bizonyos részei nyitva állnak a látogatók előtt, annak ellenére, hogy ma is használatban van.

2. Bodiam vára

Tipikus középkori erődítmény Kelet-Sussex területén, kör alakú tornyokkal, vizesárokkal, s azon keresztül vezető híddal. Valódi ostrom esetén nem biztos, hogy megállta volna a helyét, mert falai nem elég erősek. Nagy eséllyel inkább elrettentő szerepet szántak neki.

3. Blenheim

A spanyol örökösödéi háborúban aratott győzelem tiszteletére készült az 1700-as években. Helyileg Oxfordshire-ben található, káprázatos környezetben. A kert és a tó tervezésénél francia mintákat vettek figyelembe.

4. Howard Kastély

Kilóg a sorból, mert valódi harcászati szerepe soha nem volt, hanem magánrezidenciának épült. További különlegessége a gazdag díszítettség, s a lenyűgözően zöld környezet, amely körülveszi. Az 1700-as évek elején fejeződött be építése, Észak-Yorkshire-ben található.

5. Skipton vára

Aki érdeklődik az eredeti formájukban megmaradt középkori építmények iránt, ebben örömét leli majd. Az Észak-Yorkshire-ben található, 11. századból való épület vaskos, erős falai valódi védelmet nyújtottak a betolakodók ellen. Természetesen a közösségi élet színterei is megtalálhatók a belső részeken.

6. Arundel

Az egyik legrégebbi fennmaradt vár a 11. században készült el Nyugat-Sussex-ben. Valójában egy földvár, melyet korábban vizesárok vett körül. A polgárháború után újjáépítésre került sor, ezért sajnos már nem teljesen eredeti állapotában csodálhatjuk meg. Különlegessége, hogy tele van ritka képekkel és bútorokkal.

Összegzés: Néhány hónap budapesti angol nyelvtanulás nyelviskolában elég indok arra, hogy megjutalmazd magad egy körutazással. Angliában rengeteg gyönyörű vár és kastély várja, hogy felfedezd. Tervezd meg útvonalad a fenti tippek alapján, s kerülj közelebb a történelemhez!

Kapcsolódó cikkek

6 csodás kastély és vár Angliában

6 csodás kastély és vár Angliában

A rengeteg nyelviskolai angol után életben is gyakorolnál? Kirándulj Angliába, s fedezz fel csodás kastélyokat és várakat. Cikkünkben 6 tippet adunk!