Jéghotel Svédországban

A világ egyik legegyedibb szállodája a svédországi Jéghotel. A hely legnagyobb különlegessége, hogy minden évben fel kell építeni.
Jéghotel Svédországban

A Jéghotel, vagyis Icehotel Svédország egyik legszebb részén, Jukkasjärvi területén található. A hely egyik érdekessége, hogy az Északi-sarkkörtől még 200 km-re északra, a Torne-folyó partján fekszik, így a hideg időjárás nem kegyelmez.

Yngve Bergqvist​ volt az az ember, akinek ötlete alapján 1989-ben megépült az első Jéghotel, ahogyan történik ez azóta is minden évben. Az időjárás ugyanis nagyon hideg errefelé, a téli hónapok után azonban mégis érkezik egy kis meleg, mely teljesen elolvasztja az épületet. A tél beköszöntével viszont a világ minden tájáról érkeznek építészek, mérnökök, tervezők, akik újra és újra felépítik a hotelt.

A hotelben melegebb és hidegebb helységek egyaránt megtalálhatóak. Gondolhatnánk, hogy ilyen jeges környezetben lehetetlen megmaradni, az eddig itt megszállt vendégek viszont mást mondanak. Bár tény, hogy a szobákban általános a -5 fok, azonban a szálloda dolgozói megfelelő öltözetet biztosítanak, így állítólag igen kellemes itt aludni.

A szobák mellett jégbár, étkező, szauna, jégkápolna és jégaréna is helyt kap. Ez utóbbiban nem ritkán kerülnek megrendezésre színházi előadások és konferenciák, a jégkápolna pedig házasságkötésre is alkalmas helyszín.

A Jéghotel különböző programokat is kínál, ezek közül a legkedveltebbek a kutyaszán- és rénszarvasszán-túrák, vagy az „északi fény kirándulások” hómobillal.

Aki nem átlagos, tengerparti- vagy wellnessélményre vágyik, annak mindenképpen érdemes ellátogatni erre a fagyos területre, a Jéghotelbe.

Kapcsolódó cikkek

Jumbo Hostel Svédország

Szálloda egy repülő fedélzetén

Szeretnél egy repülőgépen aludni? Nem repülés közben, hanem egy ilyen hotelben megszállni. Svédország egy régi Boeing 747 jumbo jet repülőgépben kialakított szállodájában ezt is megteheted.

Das Parkhotel - Ausztria csőszobái

Ilyen egy csőszobában aludni

A Das Parkhotel Ausztria egyik legegyedibb és legkisebb szobákat nyújtó szállodája, amely hatalmas, robosztus csövekből áll.

Jéghotel Svédországban

Jéghotel Svédországban

Az Icehotel Svédország egyik legszebb részén, Jukkasjärvi területén található, ahol a hideg időjárás nem kegyelmez.