5 különleges hely Mexikóban, amiről még lehet nem hallottál

Amennyiben érdekel Mexikó, vagy már éppenséggel az útiterven gondolkozol, az alábbi öt helyszínt biztosan felteszed majd a bakancslistádra.
Mexikó

Amennyiben érdekel Mexikó, vagy már éppenséggel az útiterven gondolkozol, az alábbi öt helyszínt biztosan felteszed majd a bakancslistádra.

Ez a csodaszép ország nem csak a gyönyörű tengerpartokról híres, tehát mindenképpen érdemes egy-két különleges helyre is elutazni annak érdekében, hogy minél inkább megismerd Mexikót, és hihetetlenül szép természeti adottságait. Persze általában először a mesés tengerpart és a hírességek gyönyörű villái jutnak sokak eszébe Mexikóról, de számos egyéb csodát is tartogat a turisták számára. Az utazás előtt fontos felkészülni minden eshetőségre, így fontos, hogy legyen egy pontos útiterv, valamint, hogy tisztában legyünk a várható körülményekkel. Sőt, minél hamarabb érdemes lefoglalni a legmegfelelőbb szállásokat egyaránt.

Grutas Tolantogo

Grutas Tolantogo az egyik legszebb és legegyedibb helyszín Mexikóban, amely Mexikó város északi részén található. Ez a lehető legtökéletesebb hely lehet azok számára, akik szeretnek fényképezni, valamint kedvelik a kivételes természeti jelenségeket.

Hierve El Agua

Hierve El Agua a sajátos ásványi képződményeiről, gyönyörű vízeséseiről, és a sziklákon található „végtelenített” medencékről híres. Egy hegy tetején található ez az elképesztő hely, ahonnan csodálatos panoráma tárul a turisták elé. Mindenképpen megéri ide utazni.

Suytun Cenote

A Yucatán-félsziget több, mint 6000 cenote képződményt rejt magában, amely gyakorlatilag természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmény. Ha itt járunk, nem egyszerű kiválasztani, melyiket válasszuk, de a Suytun Cenote kiemelkedőnek számít a többi között is, ugyanis itt le lehet sétálni a cenote közepére, így itt is elképesztő fotókat készíthetünk.

’Las Pozas’ kert

Ez az egyik legjobb eldugott és titkos hely, ahol biztosan nincs turista invázió. Edward James angol származású költő építette, akinek víziója volt, hogy megteremtse az édenhez hasonló szürrealista építményét. Érdekes hangulatú hely, amelynek tényleg meg van a maga varázsa.

Bacalar

Bacalar az egyik legjobb úticél azok számára, akik tiszta kék színű tengerre vágynak, amely hasonlít a Maldív-szigetek élményére. 5 órás autóútra található Bacalar Cancun városától, ezért nem túl sokan vállalják be ezt a helyszínt.


Még több mexikói szállás, hotel itt!

Kapcsolódó cikkek

Lépj be a Hobbitok világába! - Új-Zéland különleges szállodái

Lépj be a Hobbitok világába! - Új-Zéland különleges szállodái

Ha egy kis kalandra, emlékezetes nyaralásra vágysz, az Új-Zélandon található az a motelegyüttesben igazán jól érezheted magad.

Legjobb repülőterek

A világ legjobb repülőterei

13 millió utas véleménye alapján állították össze a világ legjobb repülőtereinek a listáját.