Tökéletes tengerparti szálloda Namíbiában

A Pelican Point Lodge egy különleges partszakaszon, a Walvis-öbölben helyezkedik el Namíbia területén. Nem mindennapi szállodája várja szeretettel a vendégeket, akik garantáltan életre szóló élményekben gazdagodnak itt.
Egy különleges szálloda Dél-Afrikában

Aki a Pelican Point Lodge szállodájába látogat, az biztosan különleges élményeket szerez majd itt, a pihenés, lazítás és a gyönyörű környezet ugyanis garantált.

A hely egyértelműen a nyugalom szigete, ahol akkor is élményeket szerezhetünk, ha csak állunk és a kilátásban gyönyörködünk. Ilyen élmény lehet ha delfinek úsznak a közelben, flamingók vagy fókák pihennek a torony közelében, illetve ha különböző hajók érkeznek a kikötőbe, és ezeket mind végig nézzük. Természetesen csodás fotókat is készíthetünk ezalatt.

Pihentető sétákat is lehet tenni a Lodge közelében, amely során tiszta időben a Namib-sivatag és a hatalmas hajók nyújtanak tökéletes hátteret a lagúna felől.

A Pelican Point különlegessége a feltűnő világítótorony, ami nem mindig volt ennyire látványos. Kezdetben ugyanis halvány szürke színre festették, amely nem volt túl előnyös, hiszen a gyakori köd miatt nem volt látható a tengerészek számára. Végül több színkombináció kipróbálása után a tornyot fekete-fehérre festették, amely a legjobbnak bizonyult. A 30,7 méter magas torony 1915 júniusában üzemelt először, ekkor adott először jelzőfényt. Természetesen az évek során a kikötő fejlődött, így a világításnak is fejlődnie kellett. Mára a modern helymeghatározó rendszerek felváltották a torony eredeti jelzőfunkcióját, az még mindig működik, és így kísérteties, de varázslatos látványt nyújt a sötétben.

A szálloda a Pelican Point Lodge világítótornyának lábánál helyezkedik el egy felújított épületben, amely 10 luxus lakosztállyal várja a vendégeket.

A legkülönlegesebb szoba a Captain’s Cove lakosztály, amely a legfelső szinten található és 360°-os kilátást nyújt a területre.

Természetesen a szálloda bőséges ételkínálattal rendelkezik, így különböző ételkülönlegességeket is kóstolhatunk.

A Pelican Point Lodge tehát az egyik legkülönlegesebb és legegyedibb szálloda a világon, érdemes legalább egyszer ellátogatni ide.

Kapcsolódó cikkek

Mexikó

5 különleges hely Mexikóban, amiről még lehet nem hallottál

Mexikóban is vannak különleges helyek, amelyeket érdemes felfedezni.

Lépj be a Hobbitok világába! - Új-Zéland különleges szállodái

Lépj be a Hobbitok világába! - Új-Zéland különleges szállodái

Ha egy kis kalandra, emlékezetes nyaralásra vágysz, az Új-Zélandon található az a motelegyüttesben igazán jól érezheted magad.