Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!
Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Indítsunk szó magyarázattal! A Balaton szó eredete visszavezethető az ősmagyar hal és a tó szavakhoz, amiből a halastó, azaz a Balaton keletkezett. Érdekesség, hogy az ide települt szlávok mocsár jelentésű, blato szava hangzásilag hasonlatos a Balatonhoz.

A Balaton északi fővárosának, Balatonfüred nevének a második tagja a kicsi, mezőkön élő madárhoz, a fürjhöz köthető. A Tihanytól nem messze fekvő település már az őskorban is lakott volt, az első írásos emlék róla az apátság leveleiben található (1211). A rómaiak hozták az első komoly fellendülést a területnek.

A kérdés az, hogyha már kiélvezte a Hotel Silverine Lake Resort**** wellness szolgáltatásait, azaz a szaunát, a gőz fürdőt, az infraszaunát, a sóbarlang és az aroma szoba jótékony hatásait.

Ezen felül megszépült a szépség kezelésektől, a masszázsoktól felfrissült és a bel és kültéri medencékben ki lubickolta magát, akkor mit tesz?

A legegyszerűbb ha gyalog vagy a bérelt kerékpáron bejárja a környéket. A négycsillagos szálloda közelében található a Tagore sétány, a helyszín és a név köthető a közelben lévő szívkórházhoz. Ugyanis a hely, a hazai szív specialisták szaktudása, a gyógyvíz és a mediterrán jellegű klíma összhatása segítségével itt gyógyult meg Rabindranath Tagore (1926). Mivel nemzetközileg ismert Nobel-díjas hindu költőről van szó, a gyógyulása kiváló reklámnak bizonyult Balatonfürednek. Az általa elültetett fa még mindig látható és a példáját más ismert ember is követte pl. Göncz Árpád.

A szívkórház mellett található az Anna bál helyszíne, amely az egyik legnagyobb nyári eseménye a 13 ezer lakosú városnak. Ha valaki kerékpárra pattan vagy nagyobb gyalogtúrára vállalkozik, esetleg vonatra ül, az átmehet Tihanyba, ahol egy sereg látnivaló várja.

A Hotel Silverine Lake Resort**** hatfajta szobát kínál, amelyben megtalálja mindenki a pénztárcájához és az igényeihez illőt. A négycsillagos hotel a családi nyaralások, wellnessezések ideális helye, ez nem csak a medencéknek és az étterem gyerek menüjének köszönhető. Hanem annak is, hogy komplett családok is jól elférnek a 65 négyzetméteres lakosztályban, amiből kétféle is található.

Árak és foglalás itt!

További balatoni szállások pedig itt találhatók!

Kapcsolódó cikkek

A svájci Aescher Hotel - top Instagram célpont lett

Egy barátságos vendégház a svájci Alpokban

Ha hegyi, alpesi nyaralást tervezel. szállj meg az egyedi Aescher Hotelben.

Franciaország leghíresebb szőlőültetvényei

Franciaország leghíresebb szőlőültetvényei

A déli régiókban inkább vörösborokat, míg az északiakban fehérborokat készítenek.