Fedezd fel Magyarország csodás tájait!

Néhány ötlet, ami nem hiányozhat a bakancslistádról. Demjén meg volt már például?
Magyarország csodás tájai

Indulj felfedezőútra, mutatunk 5 úti célt, ahová érdemes ellátogatni.

A Mátra és környéke

Csodás élmény Magyarország legmagasabb pontját télen látni. Ráadásul ha a fővárosban élsz, akkor a Mátra igencsak közeli célpont, alig más fél óra és ott is vagy hazánk legmagasabb csúcsán, azaz a Kékestetőn. Télen szánkózni és síelni is tudsz itt, de egy havas erdei sétát is beiktathatsz. A kilátóhoz is fel tudsz menni, ahol jól esik egy forró csoki, vagy kávé a túra után. Demjén sincs messze a Mátrától, ahol különleges termálfürdő vár! 

Balaton és környéke

Ki mondta, hogy a téli Balaton unalmas? Fantasztikus látvány a befagyott tó, ahol nagyokat sétálhatsz a parton, és megmelegedhetsz valamelyik Balaton parti étteremben, ha átfagynál. Ráadásul a nyárral ellentétben bárhonnan is indulsz, a Balatonra pár óra alatt lent lehetsz, hiszen ilyenkor nincs nagy forgalom.

Miskolc, Miskolctapolca, Lillafüred

Mártózz meg a miskolctapolcai Barlangfürdőben egy hideg téli napon, majd barangold be Miskolc városát. Ha már a környéken jársz, akkor mászd meg a diósgyőri várat, ahonnan csodás kilátás nyílik a Bükk hegységre. Közel van Diósgyőrhöz Lillafüred is, ahol tó és vízesés is várja a természet kedvelőit.

Eger, Egerszalók

Egerszalókon van Európa egyik legszebb termálfürdője, amit a természet alakított ki. A mészkőlerakatból szivárgó termál vízben bátran fürödhetsz akár havazásban is. Biztos, hogy felejthetetlen élmény lesz. Ha már itt jársz, akkor látogasd meg a híres egri várat, amit Dobó István és hősies csapata védett a törökök ostromától. Az egri bor nem véletlenül Magyaroszág egyik legjobbja, ne felejtsd el meglátogatni a Szépasszony-völgyet sem.

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

Egertől nem is kell sokat autóznod, hogy a Bükk-vidék egyik legszebb helyét felfedezd, Szilvásvárad mellett található ugyanis az egyik legszebb és a kirándulók számára egyik legjobban kiépített része. Itt felülhetsz a szilvásváradi erdei kisvasútra, amivel körbejárható a völgy.

Kapcsolódó cikkek

Nyaraljunk együtt, s mégis külön! Irány Kecskemét!

Nyaraljunk együtt, s mégis külön! Irány Kecskemét!

Kecskeméten a szülők és a gyerekek is jól érezhetik magukat.

Utazás a Magyar Pusztára - Vadászkalandok és kulturális Értékek

Utazás a Magyar Pusztára - Vadászkalandok és kulturális Értékek

Magyarország híres a lenyűgöző természeti környezetéről és gazdag kulturális örökségéről.

Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Ha Balatonfüreden járunk, nem csak sok érdekességet láthatunk, de kényelmes szállást is találhatunk.